Συνεργασία Bill Gates – Κίνας για πυρηνικό αντιδραστήρα νέας γενιάς

15:17 8/12/2011 - Πηγή: Econews

Τις φήμες που τον ήθελαν να ξεκινά συνεργασία με την Κίνα για την ανάπτυξη, από κοινού, πυρηνικού αντιδραστήρα νέας γενιάς, επιβεβαίωσε ο Bill Gates.

«Η ιδέα είναι να αναπτύξουμε έναν ασφαλή πυρηνικό αντιδραστήρα χαμηλού κόστους, που θα παράγει πολύ λίγα απόβλητα», δήλωσε ο Gates κατά την ομιλία του στο υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας.

Σημειώνεται ότι ο συνιδρυτής της Microsoft έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια  στην εταιρεία

TerraPower, με έδρα την Ουάσιγκτον, για την ανάπτυξη πυρηνικού αντιδραστήρα τέταρτης γενιάς, που λειτουργεί με απεμπλουτισμένο ουράνιο και σχεδιάστηκε με υψηλά πρότυπα ασφαλείας ώστε να είναι ανθεκτικός σε ισχυρούς σεισμούς, τσουνάμι και παλίρροιες.

Την είδηση φέρεται να επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και ο γενικός διευθυντής της κινεζικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας (CNNC), Sun Qin.

«Η TerraPower βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την CNNC και αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης», τόνισε ο Bill Gates, διευκρινίζοντας ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι την επόμενη πενταετία θα δαπανηθούν δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη του νέου αντιδραστήρα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα