Ελληνικό: προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός – Αναζητούν επενδυτές

12:18 8/12/2011 - Πηγή: Econews

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό σχετικά με την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η Ελληνικό Α.Ε. θα επιδιώξει την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων του Ελληνικού, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής και θα περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις

γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Με τη διαδικασία επιδιώκεται η πλήρης αναμόρφωση της συνολικής έκτασης, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και κομβικό σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, στόχος είναι η προσέλκυση  στρατηγικών επενδυτών, «που θα διαμορφώσουν σαφείς προτάσεις για την επιτυχημένη ανάπλαση της προνομιακής αυτής έκτασης, σε μητροπολιτικό πόλο διεθνούς εμβέλειας», κάτι που θα αποφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των υποψήφιων επενδυτών πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 17.00 ώρα Ελλάδος στις 30 Μαρτίου 2012.

Οι υποψήφιοι επενδυτές, που πληρούν τα κριτήρια της πρώτης φάσης, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, υποβάλλοντας τις οικονομικές τους προσφορές, τα επενδυτικά τους σχέδια και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα