Σκουπίδια: στα άκρα η κόντρα – Στρατός στην αποκομιδή

«Τελεσίγραφο» στους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση απέστειλε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε, «αν η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίσει την απεργία της, θα υπάρξει μηχανισμός που

δεν χρειάζεται καθόλου τους μηχανισμούς καθαριότητας των δήμων ώστε σε 10 ημέρες να έχει καθαρίσει από σκουπίδια η Αθήνα».

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια μπροστά σ’ ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και έχει εξελιχθεί πλέον σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Αν νομίζουν ότι μπορούν, παίζοντας με τα σκουπίδια, να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τις πραγματικές διαστάσεις της ανάλγητης πολιτικής τους, είναι βαθιά γελασμένοι», δήλωσε  χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Κουκουλόπουλο ότι έχει εξαντλήσει «τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας του», διαβεβαιώνοντας από την περασμένη Πέμπτη και σε καθημερινή βάση το πρόβλημα με τα απορρίμματα θα διευθετηθεί άμεσα.

Χθες πάντως η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή του Στρατού  για την αποκομιδή των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε, εκτός από τα στρατιωτικά οχήματα, 170 οδηγοί του Στρατού (Επαγγελματίες Οπλίτες και όχι έφεδροι) θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τα απορριμματοφόρα που δεν είναι μπλοκαρισμένα από τους απεργούς.

Σωροί τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη – Έκκληση Μπουτάρη

Έκκληση προς τους  δημότες να λειτουργήσουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να μην κινδυνεύσει η Δημόσια Υγεία και η Θεσσαλονίκη «να μην πνιγεί στα σκουπίδια» όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος σε έκτακτη ενημέρωση εκπροσώπων των ΜΜΕ, η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας 112 ατόμων επί συνόλω 1.300 εργαζομένων, με αποτέλεσμα η αποκομιδή να πραγματοποιείται τελικώς από πέντε έως δέκα απορριμματοφόρα, συλλέγοντας μόλις 150 τόνους απορριμμάτων την ημέρα.

Για τους παραπάνω λόγους και για όσο διάστημα ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συνεργασία των δημοτών και επαγγελματιών και απηύθυνε έκκληση προς όλους να μην κατεβάζουν τα οργανικά απορρίμματά τους στους ήδη ξέχειλους κάδους απορριμμάτων και να τα συγκεντρώνουν προσωρινά μέσα σε μαύρες ειδικές σακούλες στα μπαλκόνια τους και σε άλλους ιδιωτικούς χώρους. Το ίδιο, τόνισε, θα πρέπει να γίνεται και με τα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς ούτε η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων πραγματοποιείται κανονικά.

«Περίπου 2.500 τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους και αν δεν ενεργοποιηθεί η κοινωνική μας συνείδηση, κινδυνεύει να πνιγεί η πόλη» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, προειδοποι

Keywords
Τυχαία Θέματα