Σκουπίδια: πάνω από μια εβδομάδα για την αποκομιδή

Βουνά σκουπιδιών εξακολουθούν να πνίγουν τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς παρά την πολιτική επιστράτευση δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα δρομολόγιο απορριμματοφόρου λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και λαθών.

Σύμφωνα με tanea.gr, μέχρι αργά χθες κανένα φύλλο επίταξης

δεν είχε παραδοθεί στους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων, δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» της απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε δοθεί εντολή για επίταξη των απορριμματοφόρων και των φορτηγών των δήμων, καθώς και για «πολιτική κινητοποίηση» των οδηγών τους, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνονται και άλλοι απαραίτητοι εργάτες καθαριότητας, όπως συνοδοί και εργάτες απορριμματοφόρων.

Ως εκ τούτου, χθες εκδόθηκαν συμπληρωματικές αποφάσεις με τις οποίες κηρύχθηκε «σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής», ενώ η πολιτική επιστράτευση του προσωπικού καθαριότητας και των απορριμματοφόρων και οχημάτων των δήμων επεκτάθηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το γεγονός ότι κανένας από τους εργαζομένους στην καθαριότητα δεν έχει λάβει φύλλο επίταξης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, «Πρώτη Γραμμή».

Επιπλέον, ο κ. Μπαλασόπουλος επισήμανε ότι, με βάση το ωράριο των υπαλλήλων της καθαριότητας, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα, ενώ «με τη λογική της κυβέρνησης» θα κάνει πάνω από 10 ημέρες.

Εκτός αυτού, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, επικαλούμενος την απεργία των τελωνειακών, έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρχουν καύσιμα στα οχήματα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα