Προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου: εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 24 Σεπτεμβρίου

18:43 30/7/2012 - Πηγή: Econews

Έως τις 24 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος να καταθέσουν το ενδιαφέρον για λήψη ρόλου προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου.

Ο προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου παρέχει ρεύμα στους πελάτες εταιρειών που για οποιοδήποτε λόγο αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες τους.

Σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το ρόλο αναλαμβάνει η ΔΕΗ, όπως στις περιπτώσεις των πελατών των εταιρειών Energa

και Hellas Power.

Τη διαδικασία για την επιλογή του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου στον ηλεκτρισμό, δηλαδή εκείνου του παρόχου που θα παράσχει ρεύμα στους καταναλωτές όταν άλλοι πάροχοι αδυνατούν, πχ σε έκτακτες περιπτώσεις, δρομολόγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο προμηθευτής που θα επιλεγεί θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του για πέντε χρόνια από την ανάθεση και οι διαδικασίες για την επιλογή του επόμενου προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου θα ξεκινήσουν τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη λήξη της προηγούμενης πενταετίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο του νέου νόμου 4001/2011 για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί παραμένει η ΔΕΗ ως μοναδική καθετοποιημένη εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και της προκήρυξης για την κάλυψη του συνόλου των καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα