Ποδηλατικό καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη

14:05 15/2/2012 - Πηγή: Econews

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και φέτος το Ποδηλατικό Καρναβάλι που διοργανώνουν ομάδες και συλλογικότητες πολιτών για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πλατεία Χρηματιστηρίου την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου. Η δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες των πολιτών που προωθούν τη βιώσιμη μετακίνηση για μια ανθρώπινη πόλη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στις 7 το

απόγευμα στην πλατεία Χρηματιστηρίου (Ερμού-Συγγρού), από όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση που θα εκτυλιχθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά το πέρας της παρέλασης, από την οποία δεν θα λείψουν τα άρματα, οι θεματικές ομάδες καρναβαλιστών αλλά και η ομάδα των Πεζών, περίπου στις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χρηματιστηρίου.

«Το Ποδηλατικό Καρναβάλι προωθεί τη Βιώσιμη Κινητικότητα και μ’ αυτό το πνεύμα καλεί να συμμετάσχουν στη μεγάλη ποδηλατική παρέλαση, είτε στο ποδηλατικό είτε στο πεζοπόρο τμήμα της, άτομα με προβλήματα κινητικότητας και άλλες αναπηρίες, μητέρες με τα παιδιά τους σε καρότσια, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και γενικώς όλοι όσοι είναι αποκλεισμένοι από το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη μας, αλλά και άτομα που ασχολούνται με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως ο τροχοπεδηλισμός (skate-rollers)», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνουν οι εξής: Παιδιά εν Δράσει,  Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, Street Panthers, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης,  Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα