«Πλατφόρμα Πράσινης Ανάπτυξης» δημιουργούν 4 κορυφαίοι οργανισμοί

11:12 12/1/2012 - Πηγή: Econews

Ένα σημαντικό εργαλείο γνώσης διαθέτουν από σήμερα οι κυβερνήσεις των κρατών που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών, με στόχο τη μετάβαση σε μια «πράσινη οικονομία».

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, τέσσερις κορυφαίοι παγκόσμιοι οργανισμοί υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τη δημιουργία «Πλατφόρμας Γνώσης για την Πράσινη Ανάπτυξη», μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που θα εντοπίζει τα κενά γνώσης στη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της «πράσινης ανάπτυξης».

Η συμφωνία υπεγράφη από το Παγκόσμιο

Ινστιτούτο Πράσινης Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD), το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη ουσιαστικής διεθνούς συνεργασίας στον έλεγχο, την έρευνα και τη βελτίωση πολιτικών και εφαρμογών ‘πράσινης ανάπτυξης’, για την πρακτική εφαρμογή σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο κ. Richard Samans, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πράσινης Ανάπτυξης.

«Οι κυβερνήσεις που θέλουν να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης μετά την κρίση πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως μέσο την καινοτομία, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να επιτύχουν τη μετάβαση σε μια ‘πράσινη οικονομία’», τόνισε σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Angel Gurría.

«Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας προς την ‘πράσινη ανάπτυξη’, έτσι ώστε να διατηρήσουμε το φυσικό μας κεφάλαιο και να μειώσουμε τη ρύπανση», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η «Πλατφόρμα Γνώσης για την Πράσινη Ανάπτυξη» θα παράσχει στις κυβερνήσεις τα καλύτερα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους προς αυτή την κατεύθυνση.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα