Παπανδρέου: «δεν παραιτούμαι, δεν πάω σε δημοψήφισμα»

18:01 3/11/2011 - Πηγή: Econews

Δεν πάει τελικά σε δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου λόγω της στάσης της ΝΔ να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση την οποία και χαιρέτησε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν παραιτείται!

«Το διακύβευμα είναι,

ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου» επεσήμανε.

«Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ’ όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ».

Η διαφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα έγκειται στο εξής: το Πασόκ επιθυμεί κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη και τεχνοκράτες η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα προς την ομαλότητα, ενώ η ΝΔ επιθυμεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση βραχείας διαρκείας με συγκεκριμένη αποστολή τη διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.

Αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πασόκ.

Πλέον το μέλλον του πρωθυπουργού θα κριθεί στην αυριανή ψηφοφορία για δήλωση εμπιστοσύνης, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη μετά τις προθέσεις των Εύα Καϊλή και Έλενα Παναρίτη να μην υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα