Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα

15:58 19/3/2012 - Πηγή: Econews

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στις 21η Μαρτίου, διοργανώνει η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ειδικότερα, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στο Τριάδι του δήμου Θέρμης.

Την 21η Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, διοργανώνεται διανομή δασικών φυταρίων στην πλατεία Αριστοτέλους και την Καμάρα, στις 10:00 το πρωί.

Την ίδια ημέρα,

στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Α.Π.Θ., Δημήτριο Αλιφραγκή στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και δασικά οικοσυστήματα: Μια διαχρονική σχέση αλληλεξάρτησης».

Εκδηλώσεις και στα Ιωάννινα

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21η Μαρτίου) θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Διανομή δασικού φυτευτικού υλικού στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και στις πλατείες των πόλεων Κόνιτσας και Μετσόβου, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και από ώρα 10:00 μέχρι 13:00.

- Δενδροφυτεύσεις από ομάδες μαθητών στους προαύλιους χώρους των σχολείων

- Δενδροφύτευση με τη συνεργασία του Δήμου Μετσόβου και σχολείων σε έκταση πέριξ του οικισμού Μετσόβου

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα