Ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε βάτραχος

14:05 6/7/2012 - Πηγή: Econews

Ένας μικρός δενδρόβιος βάτραχος που ανακαλύφθηκε στα δάση του Εκουαδόρ πριν τέσσερα χρόνια βαφτίστηκε προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας.

Το σπάνιο αμφίβιο, σε αποχρώσεις καφέ και πορτοκαλί, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. Luis A. Coloma κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής στο Εθνικό Πάρκο  Cotacachi-Cayapas στο Εκουαδόρ.

Τώρα δυο σπάνιοι δενδρόβιοι βάτραχοι έχουν τεθεί υπό την φροντίδα των επιστημόνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Amphibian Ark project», που στοχεύει στην διατήρηση του πληθυσμού των αμφιβίων παγκοσμίως.

Ο βάτραχος πήρε το όνομά του προς

τιμήν του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας, που προωθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των τροπικών δασών.

Ο Δρ. Coloma συνάντησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας σε ένα παιδικό περιβαλλοντικό εργαστήρι που διοργάνωσε ο δεύτερος στο Γκλούσεστερσαϊρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Την Πέμπτη οι επιστήμονες χάρισαν στον πρίγκιπα Κάρολο μια ρέπλικα του βατράχου και ένα αναμνηστικό χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Είναι πάρα πολύ ωραίο», είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσθέτοντας ότι τώρα θα παλέψει ακόμα περισσότερο για να προστατέψει τους οικοτόπους του σπάνιου βατράχου.

Σημειώνεται ότι ο δενδρόβιος βάτραχος, με την επιστημονική ονομασία Hyloscirtus princecharlesi, έχει συμπεριληφθεί στα απειλούμενα είδη λόγω της αποψίλωσης των δασών για την επέκταση των καλλιεργειών.

Photo Luis A. Coloma

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα