Κερατέα: ένας χρόνος μετά

Εκδηλώσεις μνήμης με σύνθημα «Ένας χρόνος μετά – Είμαστε εδώ», διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ και η ομάδα «Art Resistance» το Σαββατοκύριακο στην Κερατέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι πέρασαν το μήνυμα ότι «στην Κερατέα

η εξουσία έχασε», όμως μέχρι στιγμής κερδήθηκε η μάχη και όχι ο πόλεμος, καθώς η περιοχή δεν έχει αποκλεισθεί.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπερτονίστηκε απ’ όλους η ενότητα που κατάφεραν να επιδείξουν όλοι οι κάτοικοι εκείνες τις δύσκολες μέρες.

Κατά την ομιλία του, ο τέως δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, τόνισε ότι κάτοικοι και φορείς της περιοχής «μάτωσαν γι’ αυτή την ενότητα» και προσέθεσε ότι «το μικρόβιο του διχασμού δεν τους άγγιξε», ενώ από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού, υπογράμμισε ότι «ήταν ένας αγώνας που ένωσε τους πάντες».

Σε ό,τι αφορά τη χωματερή, ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, δήλωσε «τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στον τόπο μας. ΧΑΔΑ μόνο για τα δικά μας σκουπίδια».

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην Κερατέα και την Κυριακή, όταν σήμαναν οι σειρήνες και οι καμπάνες, όλοι οι κάτοικοι ήταν εκεί για να συμμετάσχουν στην ειρηνική πορεία που διοργανώθηκε.

Ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της Κερατέας για να φτάσουν στον κόμβο του Βιομηχανικού Πάρκου, έξω από τα «άπαρτο κάστρο», ενώ την ίδια στιγμή μια μηχανοκίνητη πορεία ερχόταν σιγά σιγά από το Λαύριο.

Στα αυτοκίνητα και τις μηχανές βρίσκονταν όσοι φύλαγαν τότε το μπλόκο του Λαυρίου.

Όταν συναντήθηκαν στον κόμβο, στο σημείο που πέρσι ήταν τα πραγματικά οδοφράγματα, τους περίμενε ένα συμβολικό οδόφραγμα που έστησε η ομάδα «Art Resistance»: τα κοντινά πορτρέτα 400 ανθρώπων που τους κοίταζαν, και που σύμφωνα με τους εμπνευστές, όλοι στις φωτογραφίες έχουν δηλώσει αλληλέγγυοι στον αγώνα της Κερατέας.

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων, κομβόι αυτοκινήτων ανέβηκε στο Οβριόκαστρο όπου σήκωσαν στο ψηλότερο εκεί σημείο την ελληνική σημαία, ενώ στο «άπαρτο κάστρο» έγιναν προβολές ντοκιμαντέρ και εικαστικά δρώμενα με lazer, υπό τη συνοδεία μουσικής.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα