Ηλεκτρικά σκούτερ – ταξί «πρασινίζουν» τις μεταφορές

11:59 2/10/2012 - Πηγή: Econews

Πριν έξι χρόνια ο Ολλανδός  Ruben Beugels είχε την ατυχία να αργήσει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού επειδή ο συρμός του τραμ, στον οποίο επέβαινε, παρουσίασε βλάβη και τελευταία στιγμή δεν μπορούσε να βρει άλλο μέσο μεταφοράς.

«Στεναχωρήθηκα πολύ που άργησα και τότε σκέφτηκα ότι ένα σκούτερ θα με είχε πάει στο ραντεβού μου εγκαίρως», είπε ο Ruben περιγράφοντας πώς εμπνεύστηκε την ιδέα για την ίδρυση της «Hopper», της πρώτης υπηρεσίας ηλεκτρικών σκούτερ – ταξί στην

Ευρώπη, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Άμστερνταμ τη Δευτέρα.

Τα κανάλια του 17ου αιώνα και οι πλακόστρωτοι δρόμοι που δεσπόζουν στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας δυσχεραίνουν σημαντικά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των ταξί, με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της πόλης να προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Ολλανδία θεωρούνται γρήγορες και αξιόπιστες, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι δεν προσεγγίζουν τις παλαιότερες περιοχές του κέντρου, οι οποίες τώρα αναμένεται να κατακλυστούν από τα «πράσινα» ταξί.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι υψηλής τεχνολογίας, εφοδιασμένα με σύστημα πλοήγησης και εντοπισμού, ενώ διαθέτουν smartphone της Samsung και tablet στο πίσω κάθισμα, το οποίο χρησιμοποιείται για ψηφιακές διαφημίσεις.

Τα λαμπερά πράσινα σκούτερ έχουν μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα και μπορούν να διανύσουν μέχρι 130 χλμ με μια πλήρη φόρτιση.

Έξι χρόνια μετά τη βλάβη του τραμ και την αργοπορία στο ραντεβού, ο Ruben δημιούργησε ένα δίκτυο συνεργατών, διανομέων και χορηγών, από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που του εξασφάλισαν το 50% της χρηματοδότησης για την ίδρυση της εταιρείας.

Οι χρήστες μπορούν να καλέσουν το ηλεκτρικό σκούτερ – ταξί τηλεφωνικά ή  να κανονίσουν τη μεταφορά τους μέσω Διαδικτύου. Η ταρίφα για κάθε διαδρομή ανέρχεται στα 2,50 ευρώ.

«Το Άμστερνταμ θα αποκτήσει στοιχεία από Ιταλία με όλα αυτά τα σκούτερ στους δρόμους. Αυτό είναι πολύ ωραίο, όμως ακόμα καλύτερο είναι το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά ταξί δεν κάνουν θόρυβο και δεν ρυπαίνουν», δήλωσε ο Peter-Paul Blommers, σύμβουλος της εταιρείας  Hopper σε θέματα μάρκετινγκ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα