ΙΕΝΕ: γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στις «ελληνικές» ΑΠΕ

Το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο οργάνωσε στις 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι, στην έδρα του Γαλλικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μια πολύ υψηλού επιπέδου συνάντηση μεταξύ γάλλων επιχειρηματιών και ελληνικών δημοσίων – ιδιωτικών φορέων.

Η συνάντηση – ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της έκθεσης του Λούβρου με θέμα «Αρχαία Μακεδονία, το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, από την πλευρά των εκπροσώπων ελληνικών φορέων, του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη

διευκόλυνση των επενδύσεων με στόχο την τόνωση και αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η ενημέρωση που έγινε στις γαλλικές εταιρείες αφορούσε σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό, την ενέργεια την μεταρρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (παροχή νερού, αποβλήτων, σιδηροδρόμων, διαχείριση λιμένων κ.α.).

Στην συνάντηση παρευρέθησαν και εμίλησαν ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης, ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κώστας Μητρόπουλος, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου κ. Γιάννης Μυρόπουλος, ενώ τη συζήτηση διεύθυνε ο Ίων Κουφοπαντελής, Πρόεδρος της Εταιρείας Eurocorp Financial Services του Ομίλου Assya.

Τη συζήτηση άνοιξαν με ομιλίες τους ο κ Jean – Claude Karpeles, εκπρόσωπος του Γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόν στη συνάντηση αυτή ήταν και το ΙΕΝΕ, εκπροσωπούμενο από τον κ. Νίκο Σοφιανό, Συντονιστή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου, ο οποίος με παρουσίασή του, ενημέρωσε τους γάλλους επιχειρηματίες για τις εξελίξεις – μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας με έμφαση στις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αρκετές γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, σ’ όλους τους τομείς με κύρια έμφαση στις ΑΠΕ, την εξοικονόμηση ενέργειας και το φυσικό αέριο.

econews, ΙΕΝΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα