Η Κλιματική Αλλαγή ναρκοθετεί την οικονομική πρόοδο του αναπτυσσόμενου κόσμου

17:12 7/11/2011 - Πηγή: Econews

Μια νέα μελέτη του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Development Program-UNDP) προειδοποιεί για την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων ανάσχεσης της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς η οικονομική πρόοδος των αναπτυσσόμενων κρατών κινδυνεύει με ανάσχεση αν όχι με αναστροφή ως το 2050.

Κλιματική αλλαγή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος γίνονται πλέον αντικείμενο μελέτης υπό την οπτική της οικονομικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης του προβλήματος της φτώχειας, καθώς θεωρούνται αντικείμενα αλληλένδετα.

Σε

κάθε περιοχή του κόσμου ανακύπτουν θέματα και προβλήματα που ζητούν επίλυση ως το 2050, αλλά τα περισσότερα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Τα χειρότερα σενάρια προβλέπουν όξυνση των ανισοτήτων στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς η επιβίωση των εκεί πληθυσμών εξαρτάται αποκλειστικά από τους φυσικούς πόρους, ενώ οι τοπικές κοινότητες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια σειρά προβλημάτων, από τη μόλυνση του αέρα και των υδάτων ως τις τραγικές συνθήκες υγιεινής.

Η μόλυνση των υδάτων και του αέρα, σε συνδυασμό με ακραία καιρικά φαινόμενα (ξηρασίες κλπ) θα αφανίσει τη γεωργία, με την παραγωγή καλαμποκιού και σιτηρών στη νότια Αφρική να βυθίζεται ως το 2030, εκτιμά η αναφορά.

Υπενθυμίζονται οι μελέτες που προβλέπουν καταστροφή της παραγωγής κακάου εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής σε Αφρική και Νότιο Αμερική.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα