Για έναν «κόσμο χωρίς πυρηνικά» πιέζει ο Ομπάμα

10:49 26/3/2012 - Πηγή: Econews

Για «έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά» πιέζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Hankuk, στη Νότιο Κορέα, κάνοντας σαφείς αναφορές στη Βόρειο Κορέα και το Ιράν.

Παράλληλα ο Ομπάμα εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τη Ρωσία και την Κίνα για το θέμα. Τόνισε μάλιστα ότι ανυπομονεί να συναντηθεί τον Μάιο με

τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έτσι ώστε να συζητήσουν για περαιτέρω μειώσεις του πυρηνικού οπλοστασίου των δυο χωρών και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα μετά τη συνθήκη New Start για τη μείωση των Στρατηγικών Όπλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη Βόρειο Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εχθρική διάθεση απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο δεν θα επιβραβεύσουν τις προκλήσεις της.

«Μπορείτε να συνεχίσετε τον δρόμο που χαράξατε όμως ξέρουμε που οδηγεί», προειδοποίησε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Hankuk λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής για τα πυρηνικά στη Σεούλ, με αντιπροσώπους από 50 χώρες.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται στη σκιά της ανακοίνωσης της Βορείου Κορέας ότι στα μέσα Απριλίου θα εκτοξεύσει δορυφόρο, με τη Δύση να πιστεύει ότι πρόκειται για ακόμα μία πυραυλική δοκιμή.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα