Φυλακές Κορυδαλλού: «Πράσινη» η γυναικεία πτέρυγα με ΚΥΑ

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Πραγματικότητα γίνεται η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης των Γυναικείων Φυλακών στον Δήμο Κορυδαλλού.

Μετά την κατεδάφιση των δύο από τις τρεις πτέρυγες των Γυναικείων Φυλακών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκδόθηκε λίγο πριν την παραίτηση της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο Κορυδαλλού.

Μετά από αγώνες ετών της δημοτικής αρχής, που ξεκίνησαν με την μεταφορά για πρώτη φορά ενεργού τμήματος κρατουμένων στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας τον Μάιο του 2008 και συνεχίστηκαν με το έργο κατεδάφισης

των δυο από τις τρεις συνολικά πτέρυγες που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το όνειρο να παραχωρηθεί στον Δήμο τμήμα της έκτασης των Φυλακών παίρνει σάρκα και οστά.
«Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη μας, αφού παραχωρείται στον Δήμο και στους πολίτες το πρώτο τμήμα της έκτασης των Φυλακών», τονίζει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

«Αποτελεί νίκη των πολιτών του Κορυδαλλού και είναι αποτέλεσμα συνεχούς, επίμονης και εντατικής προσπάθειας και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζει τη χώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται τόσο για να μεταμορφώσουμε αυτή την έκταση των 10 περίπου στρεμμάτων σε ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου και αναψυχής, όσο κυρίως για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη».
Mετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης, η δημοτική αρχή διαθέτοντας ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης, προχωρά άμεσα στην κατάθεση σχετικής πρότασης ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών δημόσιων χώρων» που έχει προκηρύξει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα, στην έκταση των δέκα στρεμμάτων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατεδάφισης των παλιών εγκαταστάσεων και κατασκευής του νέου μαντρότοιχου της πτέρυγας υποδίκων που παραμένει, ώστε σύντομα να κατεδαφιστεί ο μεγάλος εξωτερικός μαντρότοιχος επί της Λ. Γρ. Λαμπράκη.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα