Φωτοβολταϊκά:ποιες εταιρείες διακρίθηκαν στην Intersolar 2012

16:03 15/6/2012 - Πηγή: Econews

Δέκα εταιρείες διακρίθηκαν στις τρεις κατηγορίες βραβείων της έκθεσης φωτοβολταϊκών Intersolar 2012 που κλείνει σήμερα τις πόρτες της στο Μόναχο της Γερμανίας.

Στις κατηγορίες Φωτοβολταϊκά, Ηλιοθερμικές Τεχνολογίες και Τεχνολογίες Παραγωγής Φωτοβολταϊκών τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι εταιρείες MBJ Services GmbH (Γερμανία), Soltigua – Laterizi Gambettola SRL (Ιταλία) και Isra Surface Vision GmbH

(Γερμανία) αντίστοιχα.

Η MBJ Modules βραβεύθηκε για το κέντρο απομακρυσμένου ελέγχου φωτοβολταϊκών, το οποίο συνδυάζει διαφορετικούς τρόπους μέτρησης της απόδοσης των φωτοβολταϊκών, όπως υπέρυθρη απεικόνιση και καταγραφή της καμπύλης ρεύματος-βολτάζ σε πραγματικό χρόνο.

Στην κατηγορία ηλιοθερμικών τεχνολογιών, διακρίθηκε ο παραβολικός συλλέκτης PTMx της Soltigua για τα υψηλά επίπεδα απόδοσης που επέδειξε με 1,000 kWh/m2 θερμότητας για παραγωγή ατμού.

Τέλος, στις Τεχνολογίες Παραγωγής Φωτοβολταϊκών το πολυφασματικό σύστημα παρακολούθησης φωτοφωταύγειας της Isra Surface Vision κέρδισε για το καινοτόμο σύστημα εντοπισμού λαθών που ενσωματώνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Intesolar 2012 συμμετείχαν για πρώτη φορά κινεζικές επιχειρήσεις, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 93.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα