Φωτοβολταϊκά: «ξεπαγώνουν» 1.624 μικρές επενδύσεις

15:35 12/9/2012 - Πηγή: Econews

Το «ξεμπλοκάρισμα», μέχρι το τέλος του χρόνου,  1.624 μικρών επενδύσεων φωτοβολταϊκών, προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η Ομάδα Μικρών Έργων, που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr.

Η ομάδα θα είναι επιφορτισμένη με τον διοικητικό έλεγχο των μικρών έργων με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή των επιχορηγήσεων στους επενδυτές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης, τόνισε: «Η σύσταση της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων, σε συνδυασμό με τη χρήση ολοκληρωμένων

πληροφοριακών συστημάτων, θα μας επιτρέψει να ξεμπλοκάρουμε 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων (προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ) και να τις χρηματοδοτήσουμε μέχρι το τέλος του έτους με 274 εκατ. ευρώ».

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός δήλωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση όλων των μεγάλων επενδύσεων -άνω των 50 εκατ. ευρώ- προκειμένου να πάνε στη Βουλή για κύρωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΥΠΑΝ θέλει να δρομολογήσει ακόμα  οκτώ μεγάλα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, που εάν είχαν υλοποιηθεί θα είχαν δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας.

Επισημαίνεται επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με τον οποίο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύει να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα