Φωτοβολταϊκά: τι προβλέπει το deal ΔΕΗ-Silcio

15:09 16/1/2012 - Πηγή: Econews

Δημιουργία αλυσίδας 150 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchising, προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη Silcio του Ομίλου Κοπελούζου για την εμπορία φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Όπως αναφέρει το energypress θα συσταθεί κοινή εμπορική εταιρεία, στην οποία η ΔΕΗ θα έχει το 49% και ο όμιλος Κοπελούζου

το 51%.

Στόχος της ΔΕΗ και της Silcio, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι μέσω των καταστημάτων να παρέχονται:

* ολοκληρωμένες λύσεις για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, όπου ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη του σε συνδυασμό με την μελλοντική κατανάλωση ρεύματος. Μεταξύ των λύσεων που προβλέπονται είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού εκ μέρους της εταιρείας και η εξασφάλιση δωρεάν ρεύματος στον πελάτη για αρκετά χρόνια.

* ολοκληρωμένες ενεργειακές υπηρεσίες που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, τις παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παροχή συμβουλών στον τομέα αυτό κ.λπ. Σε δεύτερο στάδιο θα υπάρξει δραστηριοποίηση στον τομέα των καθετοποιημένων ενεργειακών συμβουλών (ESCO’s).

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ παρέχει ήδη ενεργειακές υπηρεσίες μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει με το ΚΑΠΕ για το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα περίπου 1000 πελάτες της ΔΕΗ θα αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους αποπληρώνοντας το κόστος σε βάθος χρόνου μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

* προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας ή εξοπλισμό ΑΠΕ για οικιακή χρήση, όπως μικρές ανεμογεννήτριες κ.λπ.

* υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ και προώθηση των προϊόντων/πακέτων ηλεκτροδότησης που θα δημιουργήσει η ΔΕΗ, συμβαδίζοντας με τον ανταγωνισμό.

Όπως αναφέρει το energypress, ο Όμιλος Κοπελούζου έχει ήδη εντοπίσει τα σημεία στα οποία θα ανοίξουν τα καταστήματα και έχει εν πολλοίς επιλέξει τους συνεργάτες.

Σημειώνεται πως η συνεργασία προβλέπει συμμετοχή της ΔΕΗ με ποσοστό 49% στο μετοχικό κεφάλαιο των εργοστασίων κατασκευής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού PIRITIUM S.A. και SILCIO S.A. του Ομίλου Κοπελούζου

Από την άλλη πλευρά ο Όμιλος εκτιμά πως μέσω των 150 καταστημάτων θα απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής της Silcio.

Οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν πως προς το παρόν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ η υπογραφή Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με την SILCIO, ενώ η οριστική συμφωνία συνεργασίας θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα