Φωτοβολταϊκά: συμφωνία KACO-Neon Energy για προμήθεια μετατροπέων

15:56 19/4/2012 - Πηγή: Econews

Η KACO Νew Εnergy θα είναι το 2012 ο αποκλειστικός προμηθευτής μετατροπέων για τα φωτοβολταϊκά έργα της Neon Energy.

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν σχετική σύμβαση κατά την έκθεση Ecotec 2012 στην Αθήνα. Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια μετατροπέων συνολικής ισχύος 50 μεγαβάτ.

Στα πλαίσια του EPC Contracting η Neon Energy

εκπονεί, εγκαθιστά και χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκές μονάδες στις χώρες δραστηριοποίησής της, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

«Εξασφαλίσαμε την προμήθεια 50 μεγαβάτ μετατροπέων Powador, διότι είμαστε πολύ αισιόδοξοι σχετικά με την εξέλιξη της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και γιατί η αξιοπιστία των προϊόντων και της υποστήριξης της KACO new energy μας έπεισε», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Neon Energy.

Η γερμανική εταιρία KACO new energy έχει ήδη ιδρύσει από το 2006 ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και διατηρεί ένα άρτια ανεπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων και υποστήριξης στην Ελλάδα.

«Οι μετατροπείς μας Powador 39.0 TL3 είναι πολύ ευέλικτοι στη χρήση τους και απόλυτα αξιόπιστοι στη λειτουργία τους. Γι’ αυτό είναι ιδανικοί γιά τον τύπο έργων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της Neon Energy», λέει ο Μάνος Χατζηδάκης, διευθυντής του υποκαταστήματος της KACO new energy στο Ηράκλειο.

—H Neon Energy
Η Neon Energy πραγματοποιεί εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών εύρους από 100 kW έως και πολλών MW.

Η Neon Energy είναι μία από τις σημαντικότερες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου με παρουσία στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο και παρέχει υπηρεσίες Business Development και EPC Contracting, καθώς και χρηματοδοτικά προγράμματα για την πραγματοποίηση έργων.

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα σε πάρκα, σε επαγγελματικές στέγες καθώς και σε οικιακές στέγες, βασιζόμενη στην υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκή τεχνολογία που εφαρμόζει. Η εταιρεία προτείνει, μελετά και κατασκευάζει υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την επέκτασή της στην Γερμανία, στην Ιταλία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σήμερα, η Νeon Εnergy διαθέτει έργα πάνω από 80MW σε φωτοβολταϊκά πάρκα, 11,9 MW σε επαγγελματικές στέγες και 1,78 MW σε οικιακές στέγες, τα οποία είναι εγκατεστημένα ή σε εξέλιξη.

—H KACO New Energy

Η KACO new energy είναι παγκοσμίως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μετατροπέων για διασύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο. Διαθέτει γκάμα προϊόντων που καλύπτει όλες τις ανάγκες εγκατεστημένης ισχύος, από μία μονοκατοικία έως μεγάλα ηλιακά πάρκα. Από το 1999 η εταιρία με έδρα το Neckarsulm έχει διαθέσει στην αγορά μετατροπείς συνολικής ισχύος πάνω από τρία γιγαβάτ.

Η KACO new energy είναι η πρώτη εταιρία φωτοβολταϊκών που παράγει τους μετατροπείς Powador με μηδενικές εκπομπές CO2. Εκτός από φωτοβολταϊκούς μετατροπείς για διασυνδεδεμένα και αυτόνομα συστήματα, η γκάμα προϊόντων της KACO new energy περιλαμβάνει και μετατροπείς για κεντρικές μονάδες παραγωγής θερμότητ

Keywords
Τυχαία Θέματα