«Ασπίδα» για εγκεφαλικό – καρδιοπάθειες η αισιοδοξία σύμφωνα με έρευνα

15:56 19/4/2012 - Πηγή: Econews

Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό και καρδιοπάθειες, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων 200 μελετών που διεξήχθησαν στο παρελθόν σχετικά με το θέμα.

Όπως προέκυψε, οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι γενικά πιο υγιείς, ενώ η αίσθηση της ευημερίας μειώνει τους παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη.

Πιο συγκεκριμένα, η αισιοδοξία, η ικανοποίηση και η ευτυχία φαίνεται πως συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, ανεξαρτήτως με

την ηλικία, το βάρος, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ατόμου ή το κάπνισμα.

Μάλιστα οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια ασθένεια, ενώ γενικά τείνουν να προσέχουν τον εαυτό τους, να γυμνάζονται και να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Παρά το γεγονός ότι ανέλυσαν τα στοιχεία 200 ερευνών οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Σημειώνεται εξάλλου ότι στην πλειοψηφία τους οι παλαιότερες έρευνες για τη διάθεση και τις καρδιοπάθειες επικεντρώνονταν σε άλλους παράγοντες, όπως το άγχος, παρά στην αισιοδοξία.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα