Φωτοβολταϊκά: η έκτακτη εισφορά θα πλήξει τις επενδύσεις

15:52 9/8/2012 - Πηγή: Econews

Την αποφυγή της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ζήτησε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Aσημάκη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα

με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, κατά την διάρκεια συνάντησης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με τον υφυπουργό Ενέργειας, τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση λόγω προβλημάτων του ΛΑΓΗΕ και η φημολογούμενη προώθηση νέων μέτρων, όπως η επιβολή εισφοράς επί του τζίρου, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ενδεχόμενες αναδρομικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΚΑ που θα επηρεάζουν τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις με τον ΛΑΓΗΕ, παραβιάζουν τη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων που θεμελιώνεται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε από τον κ. Παπαγεωργίου να επανεξετάσει το θέμα καθώς οι ΑΠΕ και ειδικότερα για τα φωτοβολταϊκά προσελκύουν επενδύσεις και ενισχύουν την απασχόληση.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα