Πυρκαγιές: σε ύφεση το μέτωπο στην Αρκαδία – Συνεχίζεται η μάχη στην Ουρανούπολη

15:52 9/8/2012 - Πηγή: Econews

Σε ύφεση είναι τα περισσότερα μέτωπα στην Αρκαδία, μετά από τρεις ημέρες μάχης με τις φλόγες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, η προσοχή εστιάζεται στις περιοχές Μαλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σε όλη την έκταση που έχει καεί, σημειώνονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας, καθώς και εθελοντές.

Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, η φωτιά έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα,

μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάχη με τις φλόγες στην Ουρανούπολη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πάνω από 100 πυροσβέστες στο Άγιο Όρος. Εξαιτίας της φωτιάς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης και πλησίασε εξοχικές κατοικίες κοντά στο δάσος, ωστόσο δεν απειλούνται ξενοδοχεία.

Άλλα πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλονιά. Υπό έλεγχο τέθηκαν όλα τα μέτωπα στην Αττική, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα