«Έξυπνη» εφαρμογή εντοπίζει τα περιττώματα του χρήστη στην αποχέτευση (video)

11:25 6/11/2012 - Πηγή: Econews

Στην προσπάθειά της να αφυπνίσει περιβαλλοντικά τους πολίτες και  να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά, η πολωνική εταιρεία υδάτων και λυμάτων «MPWiK» ανέπτυξε μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η οποία ενημερώνει, σε προσωπικό επίπεδο, για τη διαδρομή που ακολουθούν οι ακαθαρσίες από τη στιγμή που θα τραβήξουμε το καζανάκι της τουαλέτας.

Η πρωτότυπη εφαρμογή, όχι μόνο εντοπίζει τα περιττώματα αλλά υπολογίζει το χρονικό διάστημα και την ταχύτητα με την οποία κινούνται στο αποχετευτικό

δίκτυο και τους υπονόμους. Έτσι, οι χρήστες μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν σε πιο στάδιο βρίσκονται οι ακαθαρσίες τους ανά πάσα στιγμή.

«Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πιέσει το κουμπί ‘‘play’’, να διαλέξει οποιαδήποτε περιοχή στην πόλη Jaworzno και στη συνέχεια να πιέσει το κουμπί εκκίνησης. Έτσι ενημερώνεται για τη διαδρομή που ακολουθεί το πακέτο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολωνικής εταιρείας που ανέπτυξε την εφαρμογή, κ. Slawomir Grucel.

Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν για τα ανθρώπινα περιττώματα, ενώ οι αναφορά τους στο θέμα στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται για πλάκα.

Ωστόσο, ο διευθυντής της εταιρείας «MPWiK» εκτιμά ότι η εφαρμογή, με τίτλο «πού είναι οι ακαθαρσίες μου», θα εξάψει την περιέργεια των παιδιών της πολωνικής πόλης Jaworzno, ευαισθητοποιώντας τα για το θέμα της επεξεργασίας βοθρολυμάτων.

«Πώς μπορείς να κάνεις τους νέους ανθρώπους να μιλήσουν για το θέμα; Είναι πολύ δύσκολο ωστόσο εμείς τα καταφέραμε χάρη σε μια εφαρμογή που μπορούν χρησιμοποιήσουν μέσω κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα παιδιά συγκρίνουν με τους φίλους τους τις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα ‘πακέτα’ τους, οπότε έχουν αρχίσει να μιλούν για τα λύματα», τόνισε ο κ. Jozef Natonek.

Η χρήση της εφαρμογής περιορίζεται στην πόλη Jaworzno, όμως ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες λυμάτων, ενημερώνοντας τους πελάτες τους για το θέμα της επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Οι νέοι πάντως δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την πρωτότυπη εφαρμογή και παραδέχονται ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν τους είχε απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα