Εκλογές 2012: οι πρώτοι βουλευτές σε σταυρούς σε Αθήνα-Πειραιά-Υπόλοιπο Αττικής

09:10 9/5/2012 - Πηγή: Econews

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 έφεραν στα έδρανα της Βουλής 146 νέους βουλευτές, ενώ 23 ακόμα επιστρέφουν, καθώς είχαν διατελέσει και παλαιότερα.

Αντίστοιχα, πολλά ηχηρά ονόματα από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσουν το κατώφλι του Κοινοβουλίου.

Όσον αφορά στο Λεκανοπέδιο και τις μεγάλες

εκλογικές περιφέρειες σε Αθήνα, Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής στη μάχη των σταυρών.

—Α’Αθηνών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, εκλέγονται η Ζωή Κωνσταντοπουλου (η κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου) με πάνω από 11.500 σταυρούς και ακολουθεί ο Νίκος Βούτσης με 8.700.

Από τη ΝΔ με πάνω από 17.000 σταυρούς προηγείται η Όλγα Κεφαλογιάννη και την ακολουθούν ο Δ.Αβραμόπουλος, ο Ν.Κακλαμάνης, η Φ.Πιπιλή, ο Β.Κικίλιας, ο Ν.Μηταράκης, ο Π.Παυλόπουλος και ο Ανδ.Ψυχάρης.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Κώστα Σκανδαλίδη που συγκέντρωσε 13.000 σταυρούς. Δεν μπαίνουν στη Βουλή οι Άννα Διμαντοπούλου, Χρ.Παπουτσής και Π.Γερουλάνος.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες διακρίθηκε η Έλενα Κουντουρά που συγκέντρωσε σχεδόν 11.000 σταυρούς.

Η Χρυσή Αυγή εξέλεξε τον γγ του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο (που δεν χρειαζόταν σταυρό) και τον Ι.Βούλδη με περίπου 4.800.

Η Λιάνα Κανέλλη για το ΚΚΕ συγκέντρωσε 17.500 σταυρούς.

Πρώτος από τη Δημοκρατική Αριστερά ήρθε ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

—Β’Αθηνών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη σε σταυρούς ήρθε η Σοφία Σακοράφα με πάνω από 69.000, ενώ ακολουθεί ο Παναγιώτης Κουρουπλής που ξεπέρασε τους 51.000. Ακολουθούν οι Δ.Παπαδημούλης, Ι.Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δ.Στρατούλης, Όλγα Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος και καθηγητής Ευ.Τσακαλώτος.

Πρώτος σε σταυρούς για τη ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν και με σχετικά μικρές διαφορές, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Αρ.Ντινόπουλος, ο Μ.Βαρβιτσιώτης, ο Άδ.Γεωργιάδης, ο Ευ.Μεϊμαράκης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γ.Γιακουμάτος, ο Β.Πολύδωρας, η Άννα Καραμανλή, ο Π.Παναγιωτόπουλος, η Κ.Παπακώστασ και ο Γ.Παπαθανασίου.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πέραν του προέδρου Π.Καμμένου, πρώτος στην Β’Αθηνών είναι ο Γιάννης Δημαράς με περίπου 38.000 ψήφους και ακολουθεί ο Β.Καπερνάρος, ο Γ.Μανώλης και ο ηθοποιός Π.Κοντογιάννίδης.

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα προηγείται στη λίστα του κόμματος και ακολουθούν ο Σπ.Χαλβατζής (26.400 σταυροί), ο Χρ.Κατσώτης και η Λίνα Κροκίδη.

Πρώτος με περίπου 39.500 σταυρούς είναι για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και έπονται ο Μ.Χρυσοχοΐδης, ο Μ.Ανδρουλάκης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ.Κακλαμάνης. Εκτός Βουλής παραμένουν υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης όπως ο Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Κουτρουμάνης και ο Δ.Ρέππας.

Η Χρυσή Αυγή εξέλεξε την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του προέδρου Ν.Μιχαλολιάκου και τον Γ.Γερμένη, με πάνω από 11.000 ψήφους τον καθένα.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκλέγει τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη και πρώτο με πάνω από 16.000 σταυρούς τον Γρ.Ψαριανό και έπειτα τον Οδ.Βουδούρη με σχεδόν

Keywords
Τυχαία Θέματα