Οι μισοί Αμερικάνοι λένε "ναι" στους γκέι γάμους

09:05 9/5/2012 - Πηγή: Radar.gr

Έκπληξη προκαλεί δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και διενήργησε το ινστιτούτο Gallup στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι μισοί Αμερικάνοι πιστεύουν ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως ακριβώς και οι ετεροφυλόφιλοι.

Η δημοσκόπηση έχει προκαλέσει

αίσθηση στις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα, έξι Πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια επιτρέπουν τέτοιους γάμους, ενώ 28 Πολιτείες τους απαγορεύουν.

Έκπληξη προκαλεί δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και διενήργησε το ινστιτούτο Gallup στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως ακριβώς και οι ετεροφυλόφιλοι.

Η δημοσκόπηση έχει προκαλέσει αίσθηση στις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα, έξι Πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια επιτρέπουν τέτοιους γάμους, ενώ 28 Πολιτείες τους απαγορεύουν.

Το ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά από το ινστιτούτο Gallup το 1996, όταν μόνο το 27% των ερωτηθέντων εκφράστηκε ευνοϊκά για τους γάμους ομοφυλοφίλων, ποσοστό που έχει σχεδόν διπλασιαστεί σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) δεν έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αλλά δέχεται πιέσεις να το κάνει, ιδίως επειδή υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της νομιμοποίησης αυτών των ενώσεων.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Jo Biden) είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους γάμους αυτούς, ενώ ο υπουργός Παιδείας Άρνι Ντάνκαν (Arnie Duncan) δήλωσε δημοσίως ότι οι γάμοι ομοφυλοφίλων θα πρέπει να νομιμοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα