Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΔΕΗ: «όχι» στην εξαίρεση από ΤΠΔ – «Τρικλοποδιές»

11:41 2/11/2011 - Πηγή: Econews

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) δεν θα δέχεται την αξία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στις περιπτώσεις λαθών (διαβάστε εδώ) οι καταναλωτές υποχρεούνται να εξοφλήσουν το ποσό στη ΔΕΗ και στη συνέχεια να συμψηφίσουν το λάθος στην εφορία της περιοχής τους.

Εν τω μεταξύ, πέραν των προσφυγών εναντίον της επιβολής Ειδικού Τέλους Ακινήτων

μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από δικηγόρους και ανθρώπους που αδυνατούν να καταβάλλουν το ποσό πολίτες εμποδίζουν τους υπαλλήλους της Επιχείρησης να διενεργήσουν μετρήσεις ή να διακόψουν την παροχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ Πάτρας και Αιγίου κ. Θ. Κανελλόπουλος ανέφερε περιστατικά παρεμπόδισης των υπαλλήλων.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μια περίπτωση στα Ζαρουχλέικα Πατρών όπου ο εργαζόμενος της ΔΕΗ πήγε σε καφενείο της περιοχής για να κόψει το ρεύμα, για να συναντήσει την αντίσταση του ιδιοκτήτη και κάποιων θαμώνων.

Στην περιοχή της Αρόης δε,  εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο που κάνει καταμέτρηση, “φυλακίστηκε” για μισή ώρα στο χώρο που βρίσκονταν τα ρολόγια πολυκατοικίας όταν τον κλείδωσε μέσα ένας από τους ενοίκους.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα