ΔΕΗ: από ιδιώτη η λύση για την Πτολεμαΐδα 5

09:51 7/11/2011 - Πηγή: Econews

Με ιδιώτη συνεταίρο εξετάζεται να υλοποιηθεί η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5, κάτι που αναμένεται να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, ικανοποιώντας παράλληλα το αίτημα της Κομισιόν για άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, είναι πιθανό η συμφωνία κυβέρνησης – Κομισιόν για την αγορά λιγνίτη να αναφέρει ότι εκτός από τις πωλήσεις μονάδων,

η ΔΕΗ θα παραχωρήσει μετοχικό ποσοστό και θα αναπτύξει σε συνεργασία με ιδιώτες, στις νέες λιγνιτικές της μονάδες.

Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η είσοδος ιδιώτη θα αποφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια και θα μειώσει το equity που απαιτείται από την πλευρά της για να προχωρήσει το έργο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΔΕΗ καλείται να προχωρήσει την επένδυση την ώρα που τα κόστη χρηματοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αυξάνονται σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα η εταιρεία καλείται να σχεδιάσει τις νέες επενδύσεις της, με τη βασική πηγή χρηματοροών της εταιρείας, δηλαδή τα τιμολόγια να μην αντανακλούν τα πραγματικά κόστη της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΗ εξετάζει την αναθεώρηση και το εξορθολογισμό των επενδύσεών της για το 2012, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δίκτυα, καθώς δεν υπάρχει διάθεση να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της εταιρείας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα