Αθήνα: ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εικαστικών παρεμβάσεων σε κτήρια

14:03 9/11/2011 - Πηγή: Econews

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών «Εικαστικές παρεμβάσεις στον Δημόσιο Χώρο – Ζωγραφική επί των τυφλών Όψεων των κτιρίων» και με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου – ΥΠΕΚΑ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Πιλοτικού Προγράμματος που αφορά στην υλοποίηση και των τριών τοιχογραφιών στους τυφλούς κτιρίων επιλεγμένων πολυκατοικιών της Αθήνας:

Υποέργο

1:Φρειδερίκου Σμιθ 4 & Κασομούλη – Ν. Κόσμος, Εικαστικό: Αναστασία Κουμπάρη, Α.Σ.Κ.Τ.

Υποέργο 2: Κριεζώτου 6 – Ιστορικό Κέντρο, Εικαστικό: Πάνος Σκλαβενίτης, Α.Σ.Κ.Τ.

Υποέργο 3: Πειραιώς 20 & Μενάνδρου, Ξενοδοχείο Vienna, Ομόνοια

Για την ζωγραφική μεταφορά των έργων επιμελήθηκε το συνεργείο Κρέτση με την συνεργασία του Μ. Αναστασάκου.

Το συνολικό κόστος και των τριών παρεμβάσεων είναι 47.000 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από πόρους του Πράσινου Ταμείου – ΥΠΕΚΑ.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της Αθήνας ήταν μεγάλη από την αρχή της δράσης, με την υποβολή συμμετοχής τους με τυφλούς τοίχους των πολυκατοικιών τους στο Πρόγραμμα,   κατά τη φάση της υλοποίησης των παρεμβάσεων, αλλά και με την θερμή αποδοχή του τελικού εικαστικού αποτελέσματος. Επισημαίνεται το πλήθος των δημοσιευμάτων αφιερωμάτων τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο Τύπο (N.Y. Times, WSJ), που ανέδειξαν τις τοιχογραφίες, προτάσσοντας την διάσταση της αφύπνισης του κατοίκου – θεατή της πόλης και τον διάλογο που αναπτύσσεται μέσω των ερεθισμάτων που προκαλεί η Τέχνη.

ΥΠΕΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα