Ασωπός: ανακαλύφθηκε τοξική χωματερή – Καταγγελίες εναντίον πρώην κοινοτάρχη

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του ΥΠΕΚΑ, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, μετέβησαν, μετά από καταγγελίες και πληροφορίες, στην πρώην χωματερή της κοινότητας Συκαμίνου (Δήμος Ωρωπού), η οποία βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ασωπό και μετά από έλεγχο αποκάλυψαν αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων βιομηχανικών αποβλήτων, η τοξικότητα των οποίων ελέγχεται. Σημειώνεται ότι η εν λόγω χωματερή είχε ενταχθεί

σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο έλεγχος στην περιοχή συνεχίστηκε και την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου σε ιδιόκτητο χώρο, όπου διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί, επί σειρά ετών και τουλάχιστον από το 1990, ως παράνομη χωματερή, και όπου διατίθενται ανεξέλεγκτα απόβλητα.

Μετά από δοκιμαστικές τομές που διενεργήθηκαν αυθημερόν, βρέθηκαν μείγματα διάφορων ειδών αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και σοβαρή υποβάθμιση της κοίτης του ποταμού Ασωπού.

Κατά τον έλεγχο παρέστη και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος επισκέφθηκε τις προαναφερόμενες τοποθεσίες και διαπίστωσε τα μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή από την παράνομη διαχείριση αποβλήτων.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανακοινωθούν από την Ε.Υ.Ε.Π. σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του aftodioikisi.gr ιδιοκτήτης της τοξικής χωματερής είναι ο τέως κοινοτάρχης Συκάμινου και νυν δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, αποθέτει στο χώρο τα απορρίμματα των οικογενειακών του επιχειρήσεων.

Ο εν λόγω κύριος κατηγορείται επώνυμα λυμαίνεται την περιοχή και ότι αλλοιώνει τη μορφολογία της κοίτης του Ασωπού καθώς αφαιρεί χαλίκια για να σκεπάσει επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Τις περιβαλλοντικές παραβάσεις του τέως κοινοτάρχη επιβεβαιώνει και ο νυν δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκης που αποκάλυψε πως ο κ. Ρούσσης επιχείρησε να απομακρύνει από την περιοχή τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου.

econews, ΥΠΕΚΑ, aftodioikisi

Keywords
Τυχαία Θέματα