Βιώσιμη κινητικότητα για παιδιά: δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη 10-12 Οκτωβρίου

Συνάντηση του εταιρικού σχήματος του Έργου ΒΑΜΒΙΝΙ/ Intelligent Energy Europe, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, Λαγκαδά 13).

Η συνάντηση οργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ

Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας, μαζί με 15 φορείς από 10 ευρωπαϊκές χώρες – Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Σλοβενία – στο έργο, το οποίο έχει ως επικεφαλής εταίρο, τον Αυστριακό Οργανισμό Ερευνάς Κινητικότητας FGM AMOR

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 5 μμ, η Roswitha Wenzl, εκπρόσωπος της Πόλης της Στουτγάρδης, που συντονίζει το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων για παιδιά», θα παρουσιάσει τις δράσεις του Δικτύου στο τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για την προώθηση, του σχεδιασμού βιώσιμων ευρωπαϊκών πόλεων.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, στις 9:30 πμ, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Β’ και Γ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Καλαμαριάς. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια των τμημάτων των προνηπίων, με θέμα την αειφόρο μετακίνηση.

Στο πλαίσιο του έργου ΒΑΜΒΙΝΙ, 17 συνολικά Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης και της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων και πάνω από 650 παιδιά προσχολικής ηλικίας, από τον Ιούνιο 2009 έως σήμερα, συμμετέχουν με το συντονισμό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., σε εκπαιδευτικές δράσεις, πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια με στόχο την εξοικείωση και εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας 3,5 έως 5 ετών, στην χρήση των εναλλακτικών του Ι.Χ. μέσων μετακίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα