Απορρίμματα Αττικής: εντός διμήνου ο διαγωνισμός

Τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο διαγωνισμός αφορά στην ανάδειξη Αναδόχου για την επεξεργασίας και διαχείριση ποσότητας 1.350.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως στην Περιφέρεια Αττικής.

Αντικείμενο

του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση 4 Μονάδων Επεξεργασίας για χρονικό διάστημα διάρκειας 20-25 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ακόμα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν για κάθε ένα από τα 4 εργοστάσια -στα Λιόσια, στη Φυλή, στο Γραμματικό και στην Κερατέα- θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστός διαγωνισμός ή εάν οι μονάδες θα προκηρυχθούν ως σύνολο.

Το ΥΠΕΚΑ μάλιστα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει ξεχωριστά τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο της Κερατέας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρώτη φάση δημοπράτησης του έργου, από την οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να προκύψουν τουλάχιστον έξι πιθανοί ανάδοχοι, προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τετράμηνο και είναι ανοιχτή πρόσκληση χωρίς προαπαιτούμενα.

Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός θα είναι κλειστός, με τους αναδόχους που έχουν προεπιλεγεί να καταθέτουν τις τεχνικές τους προτάσεις.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Αθήνα.

Σχεδόν μια δεκαετία από την έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού, δεν έχει υλοποιηθεί σχεδόν τίποτα από τα προβλεπόμενα.

Αντίθετα ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει η μόνη αδειοδοτημένη λειτουργούσα εγκατάσταση διάθεσης αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής και έχει ακόμα 3 χρόνια ζωής.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα