Απειλή για τη δημόσια υγεία με νοσοκομειακά και ραδιενεργά απόβλητα στη Φυλή

10:04 7/12/2012 - Πηγή: Econews

Μια σοβαρή εστία ρύπανσης με νοσοκομειακά απόβλητα κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής εντόπισε το βράδυ της Τετάρτης (5/12) κλιμάκιο της αστυνομίας Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του kathimerini.gr, βρέθηκαν 160 σάκοι με αποτεφρωμένα νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία περιέχουν τοξικές, μολυσματικές, αλλά και ραδιενεργές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε ακτινολογικά εργαστήρια.

Τα επικίνδυνα απόβλητα ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ λίγα μέτρα από την είσοδο

του ΧΥΤΑ Φυλής, η οποία είχε μετατραπεί σε χώρο απόρριψης χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Πρόκειται για ισχυρές τοξικές ουσίες που πρέπει να υποβληθούν σε ειδική επεξεργασία, ενώ θα πρέπει να εξυγιανθεί και το έδαφος της περιοχής το οποίο έχει πληγεί από καυστικά και οικοτοξικά υγρά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πολλά από τα απορρίμματα βρίσκονται εκεί από την περίοδο 2002 – 2007, τότε που την ευθύνη λειτουργίας των εγκαταστάσεων είχε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμος και Κοινοτήτων Αττικής.

Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως περιβάλλοντος, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι εργαζόμενοι που εντοπίστηκαν στο σημείο, μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Την επιχείρηση συντόνισαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή και δύο Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Photo Αρχείου

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα