Skyfall: 8 “πράσινα” γκάτζετς για τον νέο Τζέιμς Μποντ (photo gallery)

13:35 9/11/2012 - Πηγή: Econews

Το Skyfall η νέα ταινία με κεντρικό ήρωα τον Βρετανό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ παίζεται στους κινηματογράφους όλου του κόσμου.

Κεντρική θέση στο Skyfall, όπως και στις ταινίες του 007 διαδραματίζει η τεχνολογία, καθώς ο Q παρέχει στον Τζέιμς Μποντ μικρά και χρήσιμα γκάτζετ που συχνά αποδεικνύονται σωτήρια για την ίδια του τη ζωή.

Αυτή τη φορά τα γκάτζετ έχουν και οικολογικό χαρακτήρα. Ακολουθούν, για

τα μάτια σας μόνο, οκτώ από τα πιο “πράσινα” γκάτζετ και οχήματα που θα μπορούσαν να τεθούν στην υπηρεσία του Τζέιμς Μποντ.

—Κατασκοπευτικός δορυφόρος-ζέπελιν που τροφοδοτείται από τον ήλιο

Ο Τζέιμς Μποντ είναι πολλά πράγματα: γυναικάς, ιδιόρρυθμος, έχει άδεια να σκοτώνει. Αλλά πρώτα απ’ όλα είναι κατάσκοπος και έχει ανάγκη από κατασκοπευτικά συστήματα για να παρακολουθεί τους κακούς.

Το ζέπελιν HALE-D (High Altitude Long Endurance-Demonstrator) τροφοδοτείται ενεργειακά από τον ήλιο, μπορεί να σταθεί στα 18,3 χιλιόμετρα και παρακολουθεί τη Γη με εύρος λήψης 1000 χιλιόμετρα. Κάνει την ίδια δουλειά με ένα δορυφόρο, μόνο που είναι πιο ευέλικτο, τροφοδοτείται από την ενέργεια του ήλιου και έχει μεγαλύτερη αυτονομία.

—Ηλιακό ρολόι με GPS

Το ηλιακό ρολόι Seiko Astron επιτρέπει στον Τζέιμς Μποντ να βρίσκει το δρόμο του είτε μέσα στην πόλη είτε στο ύπαιθρο για να μην χάνει πολύτιμο χρόνο για την αποστολή του.

Το Seiko Astron έχει GPS χαμηλής κατανάλωσης που του επιτρέπει να αναγνωρίζει 39 διαφορετικές ζώνες ώρας μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου δορυφόρων GPS, χωρίς να χρειάζεται μπαταρία.

—Aston Martin One-77

Το πειραματικό ποδήλατο Aston Martin One-77 Coupe είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια περίπλοκη συστοιχία από αισθητήρες και σκελετό από ελαφρύ ανθρακόνημα για εύκολες μετακινήσεις στην πόλη. Ακόμα και οι μυστικοί πράκτορες πλήττονται από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

—”Αόρατο” κράνος για το ποδήλατο

Το κράνος που σχεδίασε οι βιομηχανικές σχεδιάστριες Άννα Χάουπτ και Τερέζα Άλστιν από τη Σουηδία είναι απολύτως κατάλληλο για τον 007 καθώς παραμένει κρυμμένο σε ένα “μοδάτο” κολάρο μέχρι τη στιγμή που ο Τζέιμς Μποντ θα αναγκαστεί να ανέβει σε μια μοτοσυκλέτα, ποδήλατο ή ταχύπλοο για να ξεφύγει από τους εχθρούς του.

—Ηλεκτρικό υδροπλάνο

Το FlyNano έχει ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Είναι ένα μονοθέσιο υδροπλάνο που ίπταται σχετικά αθόρυβα και προσγειώνεται με άνεση σε οποιαδήποτε υδάτινη επιφάνεια.

—Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Mission One

H Mission One θεωρείται η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και ροπή 150 κιλά/μέτρο. Τροφοδοτείται από μια αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου και φορτίζεται σε λιγότερο από δύο ώρες.

—Υποβρύχιο με πετάλια

Το υποβρύχιο ‘Scubster’ που λειτουργεί με πετάλια όπως ακριβώς το ποδήλατο θεωρείται ιδανικό για αθόρυβη πρόσβαση στο υποθαλάσσιο αρχηγείο του κακού.

—Ηλιακό πολυτελές ταχύπλοο

Το υβριδικό καταμαράν Co

Keywords
Τυχαία Θέματα