Η επανεκλογή του Μπάρακ Ομπάμα είναι νίκη για το περιβάλλον και την καθαρή ενέργεια;

11:55 9/11/2012 - Πηγή: Econews

Ως “μεγάλη νίκη για το περιβάλλον” χαρακτήρισε την επανεκλογή του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα η επικεφαλής του Συμβουλίου Προστασίας Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ, Φράνσις Μπένεκι.

Ο κυβερνήτης Μιτ Ρόμνεϋ λέει η Μπένεκι στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια λογική “περισσότερων εξορύξεων, ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων άνθρακα, αδράνειας για το περιβάλλον και ελαστικότερης περιβαλλοντικής νομοθεσίας”.

“Οι πολίτες μίλησαν και επέλεξαν την υποστήριξη και συνέχιση

των προσπαθειών του προέδρου Ομπάμα για καθαρότερο αέρα, καθαρή ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”, προσθέτει η Μπένεκι.

Η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή απασχόλησαν τους ψηφοφόρους στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία συμβούλων Hart Research Associates υποστηρίζει ότι εννέα στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι η ενέργεια θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον Πρόεδρο και το Κονγκρέσο, συμπεριλαμβανομένου του 85% των Ρεπουμπλικανών και το 89% των Ανεξάρτητων.

Σε ξεχωριστή έρευνα, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καταναλωτών λέει ότι το 80% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων θέλουν να αυξήσουν την αποδοτικότητα καυσίμου σε 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ως το 2025.

Παρά τα σημαντικά βήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη θητεία του Μπάρακ Ομπάμα, η Μπένεκι καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να διευρύνει τα κίνητρα για την αιολική ενέργεια, να ενεργοποιήσει τις επενδύσεις στην έρευνα για καθαρή ατμόσφαιρα, ενώ προσκαλεί την κυβέρνηση να προωθήσει κριτήρια ενεργειακής αποδοτικότητας σε κτήρια και συσκευές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα