Schneider Electric: νέα υπηρεσία Remote Energy Management

17:25 14/3/2012 - Πηγή: Econews

Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία Remote Energy Management (REM) της Schneider Electric δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης και καταγραφής της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργίας ενεργειακών αναφορών (reporting) μέσα στο χρόνο. Έτσι, όχι μόνο είναι δυνατή η συνεχής παρακολούθηση και εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην κατανάλωση ενέργειας.

Μέσω της υπηρεσίας ‘REM’, εύκολα και απλά είναι διαθέσιμη ανά πάσα

στιγμή η απεικόνιση στην οθόνη του υπολογιστή της κατανάλωσης ενέργειας μιας εγκατάστασης. Επιπλέον, από τις ενεργειακές αναφορές προκύπτουν στοιχεία για την ενεργειακή συμπεριφορά των εγκαταστάσεων σε σύγκριση με τους ενεργειακούς τους στόχους, καθώς και για την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη χρήση της ενέργειας των εγκαταστάσεων.

Με τη νέα υπηρεσία ‘REM’, η Schneider Electric απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών ενέργειας, όπως είναι πολυκαταστήματα, καταστήματα franchise, εμπορικά κτίρια, δημόσια κτίρια, καθώς και εκπαιδευτήρια. Για τις εγκαταστάσεις αυτές, η ενέργεια αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς λειτουργικού κόστους.

Το ‘REM’ είναι μια μοναδική υπηρεσία της Schneider Electric που δίνει στις επιχειρήσεις ένα εργαλείο για τον έλεγχο του ενεργειακού κόστους τους. Ανάμεσα στα σημαντικότερα οφέλη από τη χρήση της υπηρεσίας είναι η αυτοματοποίηση συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, η επιβεβαίωση του λογαριασμού που αφορά στην κατανάλωση ενέργειας, η ανάλυση ωρών λειτουργίας και μέγιστης ζήτησης, η ανακάλυψη κρυφών χρεώσεων, ο εντοπισμός ευκαιριών εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας, προτάσεις για ενεργειακές επεμβάσεις κ.α..

Συγκεκριμένα, χάρη στο ειδικά διαμορφωμένο, φιλικό προς το χρήστη, διαδικτυακό περιβάλλον της υπηρεσίας, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε επιμέρους εργαλεία της υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται η εξειδικευμένη ‘μηχανή τιμολόγησης’, η οποία αναπαράγει με ακρίβεια το λογαριασμό του παρόχου σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να είναι σαφής ανά πάσα στιγμή  η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης της ενέργειας και του κόστους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη και άμεση επιβεβαίωση του λογαριασμού κατανάλωσης ενέργειας όταν αυτός εκδοθεί.

Επιπλέον, με τη βοήθεια του εργαλείου, ‘Cost savings analysis report’, οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίσουν ευκαιρίες εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς και σημεία, όπου θα πρέπει να επικεντρώσουν τις δράσεις τους για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναλυτικά τα εργαλεία της νέας υπηρεσίας:

Μηχανή Επεξεργασίας Δεδομένων

*Επιβεβαίωση της ακρίβειας των δεδομένων

*Αυτοματοποίηση της συλλογή τους

Μηχανή τιμολόγησης

*Επιβεβαίωση λογαριασμού κατανάλωσης ενέργειας

*Ανάλυση ωρών λειτουργίας και μέγιστης ζήτησης

*Ανακάλυψη κρυφών χρεώσεων

Αναφορά Εξοικονόμησης (Cost Savings Report)

*Αναγνώριση και αυτόματος υπολογισμός των ευκαιριών για εξοικονόμηση κόστους

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video: http://rem

Keywords
Τυχαία Θέματα