Puma: τα παπούτσια στον κάδο κομποστοποίησης

Στον κάδο κομποστοποίησης, μαζί με τα υπολείμματα λαχανικών θα μπορείτε να πετάτε σε λίγο καιρό τα φορεμένα μπλουζάκια και τα παλιά σας αθλητικά, αν η Puma υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της για κομποστοποιήσιμα ρούχα και παπούτσια.

«Πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε στην αγορά τα πρώτα παπούτσια και T-shirt, που είναι είτε κομποστοποιήσιμα είτε ανακυκλώσιμα», δήλωσε ο επικεφαλής Παγκόσμιας Στρατηγικής της Puma, Franz

Koch, σε γερμανικό περιοδικό.

Όπως εξήγησε ο κ. Koch το σχέδιο της εταιρείας βασίζεται στην προσέγγιση ότι η βιομηχανία πρέπει να μιμηθεί τις λειτουργίες της φύσης έτσι ώστε να προστατέψει τα οικοσυστήματα.

Υπάρχουν δυο κύκλοι, ο τεχνικός και ο βιολογικός. Στον τεχνικό κύκλο μπορούμε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας παπούτσια για να φτιάξουμε καινούρια παπούτσια ή να κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως ελαστικά αυτοκινήτων.

Ο βιολογικός κύκλος από την άλλη πλευρά αφορά στην παραγωγή ρούχων και παπουτσιών που είναι κομποστοποιήσιμα και μπορούν να θαφτούν στο πίσω μέρος του κήπου.

«Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε την παραγωγή προϊόντων που πληρούν τις δύο αυτές προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ. Koch.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Puma παρουσίασε την πενταετή στρατηγική αειφορίας της εταιρείας, λανσάροντας παράλληλα στην αγορά την «Έξυπνη Μικρή τσάντα», μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, με μειωμένο ενεργειακό και υδάτινο αποτύπωμα, σχεδιασμένη να αντικαταστήσει τα κουτιά παπουτσιών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα