Nord Stream: υψηλοί προσκεκλημένοι στα εγκαίνια του αγωγού

12:52 8/11/2011 - Πηγή: Econews

Υψηλές προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο θα παρευρεθούν σήμερα στα εγκαίνια του αγωγού Nord Stream στη Γερμανία, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Δυτική Ευρώπη μέσω της Βαλτικής.

Επίτιμος καλεσμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ στα εγκαίνια θα παραστούν επίσης ο Δανός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρουτ, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν και ο Ευρωπαίος

Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream, μήκους 1.220 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, συνδέοντας τη ρωσική πόλη Vyborg, 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγίας Πετρούπολης, με τη γερμανική πόλη Greifswald.

Στους μεγαλύτερους υποστηρικτές του έργου συγκαταλέγεται ο απερχόμενος  καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μετόχων του αγωγού.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Λούμπιν στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, όπου ο Nord Stream συνδέεται με το γερμανικό δίκτυο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου OPAL.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα