Minoistas: δενδροφύτευση την Κυριακή στο δάσος της Κέρης

Οι Minoistas θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αλλά και το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού που είναι το 2011 διοργανώνουν μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημόσιου παιδικού σταθμού  ‘ΜΗΤΕΡΑ’ και 64ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου καθώς και το σωματείο εργαζομένων του σωφρονιστικού καταστήματος Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, δενδροφύτευση την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11 π.μ. έως 3 μ.μ. στην Κέρη (αμέσως μετά την περιοχή Βουλισμένο Αλώνι Ηρακλείου) στο καταφύγιο που υπάρχει δίπλα στον χωμάτινο δρόμο).

Συμμετοχή έχει δηλώσει

επίσης και η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβυζίου. Η πρόσκληση των διοργανωτών είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών, από τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβυζίου, που έχουν διάθεση να προσφέρουν περιβαλλοντικά το πρωί της Κυριακής.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι για ακόμη μία φορά να περάσουν τα μηνύματα που θα ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερους προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού, του σεβασμού στην φύση και το περιβάλλον αλλά και ως απάντηση σε αυτούς που έβαλαν φωτιά στην Κέρη τον περασμένο Αύγουστο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή όσων έλθουν, είναι να κρατούν το δικό τους σκαπτικό εργαλείο, ενός σφυριού  (για την τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος και σιδερένιων βεργών για περισσότερη προστασία των φυτών από τα ζώα), ένα κουβαδάκι (για πότισμα από τα παιδιά) και κάτι φαγώσιμο προκειμένου να κολατσίσουν όλοι μαζί παρέα, μέσα και γύρω από το καταφύγιο του Δασαρχείου, με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης.

Τα δέντρα είναι προσφορά του Δασικής Υπηρεσίας, με την διαφορά ότι αυτή την φορά δεν ζητήθηκε να φυτευτούν πεύκα όπως έχουν γίνει σε προηγούμενες δενδροφυτεύσεις, αλλά χαρουπιές και κυπαρίσσια αφού οι διοργανωτές έκριναν ότι είναι και τα καταλληλότερα δέντρα που αρμόζουν στην ιδιομορφία του κρητικού εδάφους και ειδικά της περιοχής της Κέρης.

Επίσης όσοι μπορούν να φέρουν νερό μέσα σε ντεπόζιτο με το αγροτικό τους αυτοκίνητο για να ποτιστούν αμέσως τα δέντρα θα ήταν και το καλύτερο για αυτά. Η εκδήλωση θα αρχίσει από τις 11 π.μ. όπου θα γίνει ολιγόλεπτη παρουσίαση από γεωπόνους, μέλη της ομάδας των Minoistas.

Οι γεωπόνοι σκοπό έχουν να βοηθήσουν να κατανοήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι πως πρέπει να γίνει σωστά η φύτευση, πως να περπατούν τα μικρά παιδιά χωρίς να προξενούν ατυχήματα σε άλλα δέντρα ή θάμνους και πως θα πρέπει να συντηρηθούν τους πρώτους μήνες ζωής τους, τα δέντρα που θα φυτέψουν.

Στη συνέχεια θα συσταθούν ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αναλάβουν άλλοι την δενδροφύτευση άλλοι την προστασία των δέντρων με συρμάτινο πλέγμα, άλλοι το πότισμα, άλλοι την καθαριότητα του καταφυγίου και άλλοι την προετοιμασία του φαγητού.
Ευχή όλων θα είναι να διατηρηθούν όλα τα δέντρα που θα φυτευτούν γι αυτό και τα μικρά παιδιά που θα φυτεύουν κάποιο δέντρο και θα θέλουν να το «υιοθετήσουν», θα υπάρχει ένα ακόμα συνεργείο εθελοντών, το οποίο θα γράφει με πυρογράφο πάνω σε ξύλινο ταμ

Keywords
Τυχαία Θέματα