Deutsche Bank: μεγάλη έκπληξη του 2013 οι υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Περίοπτη θέση σε νέα έκθεση της Deutsche Bank καταλαμβάνει το θέμα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αυτή τη φορά ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος του 2013.

Ειδικότερα η γερμανική τράπεζα, στη νέα

μελέτη της, στην οποία εντοπίζονται οι 13 πιθανές εκπλήξεις του 2013 σε διεθνές επίπεδο σημειώνει πως «η Ελλάδα έχει μεγάλες υποθαλάσσιες εκτάσεις στη Μεσόγειο και αρκετές μεσογειακές χώρες έχουν ήδη εντοπίσει και εκμεταλλεύονται υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το γήπεδο Levantine μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου».

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υποτίθεται ότι κρύβει το ελληνικό υπέδαφος νοτίως της Κρήτης ως μια από τις (πιθανώς) “μεγάλες εκπλήξεις του 2013″ και τα αποτιμά σε 600 δισ. δολάρια.

Σε πρόσφατη έκθεσή της η γερμανική τράπεζα αποτίμησε σε 600 δισ. δολάρια (427 δισ. Ευρώ) τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο,με το καθαρό όφελος για την Ελλάδα να εκτιμάται σε 214 δισ. Ευρώ.

Τα υπόλοιπα σενάρια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, από σύνολο δεκατριών, που παραθέτει η έκθεση της Deutsche Bank περιλαμβάνουν την εισαγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη από τη Σαχάρα, το γνωστό Desertec και την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στις χρηματαγορές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα