Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις – Μαζεύουν τα σκουπίδια

Ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αθήνα και άλλους δήμους, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρθηκε πως οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δέχθηκαν «έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα (επιχειρηματικά-εκδοτικά) που την υποστηρίζουν».

Επισημάνθηκε ακόμη πως το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε

μαζί τους, ενώ έγινε λόγος και για ορισμένους αιρετούς «που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε πως θα κινηθεί δικαστικά για το μέτρο της διαθεσιμότητας και κάλεσε τους εργαζόμενους να ασκήσουν αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα στο μονομελές Πρωτοδικείο του δήμου στον οποίο εργάζονται.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τέσσερις αποφάσεις που “παγώνουν” προσωρινά το μέτρο της διαθεσιμότητας από δικαστήρια της Ξάνθης, της Κοζάνης, της Πάτρας και της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογες προσφυγές έχουν γίνει από εργαζόμενους στους δήμους Νίκαιας, Αρτέμιδας, Αθήνας, Άρτας, Βόλου και Νέας Ιωνίας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα