Το βιβλίο χρωματισμού για την ενδοοικογενειακή βία που δε βγήκε ποτέ

Το μυθιστόρημα Τελειώνει με εμάς (μτφρ. Νέλλα Γιατράκου, Εκδόσεις Διόπτρα 2021) της Κολίν Χούβερ είναι ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό. Δε συνέβη όμως το ίδιο και με ένα άλλο βιβλίο που θα βασιζόταν στο έργο της Χούβερ: ένα βιβλίο χρωματισμού το οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ.

Η Atria Books, που ανήκει στον όμιλο Simon & Schuster, ανακοίνωσε ενθουσιωδώς στις 11 Ιανουαρίου την επικείμενη κυκλοφορία του «επίσημου βιβλίου χρωματισμού»

με βάση το Τελειώνει με εμάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αγαπημένα αποσπάσματα ζωντανεύουν με χαριτωμένες εικονογραφήσεις που θα σας κάνουν να θέλετε να τις κορνιζάρετε. Όλα είναι καλύτερα όταν τα χρωματίζετε!»

Το κοινό δεν ήταν το ίδιο ενθουσιώδες. Απεναντίας, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που δεν αισθάνονταν καθόλου άνετα με ένα βιβλίο χρωματισμού με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Μόλις την επόμενη ημέρα, η Atria Books ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην έκδοσή του.

«Σχεδιάσαμε το εν λόγω βιβλίο με την πρόθεση να είναι θετικό και ενδυναμωτικό, αντανακλώντας την ιστορία της Λίλι Μπλουμ [σ.σ. πρωταγωνίστριας του βιβλίου]. Εκτιμούμε την ανάδραση και τον διάλογο και σεβόμαστε βαθύτατα τους θαυμαστές της Κολίν Χούβερ. Σας ευχαριστούμε για τον ειλικρινή διάλογο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Atria Books, ενώ και η ίδια η συγγραφέας παραδέχτηκε πως το βιβλίο αυτό δεν ήταν καλή ιδέα και ευχαρίστησε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που εξέφρασαν την άποψή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα