Το άγνωστο διήγημα τρόμου του Τζον Στάινμπεκ με πρωταγωνίστρια… μία τσίχλα

Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό διήγημα του Τζον Στάινμπεκ αναδεικνύει η ιστοσελίδα Snopes, η οποία ειδικεύεται στο να ερευνά αν γεγονότα που φέρονται να έχουν συμβεί είναι πράγματι αληθινά.

Εν προκειμένω, η ιστοσελίδα κλήθηκε να ερευνήσει το αν αληθεύει ότι ο Στάινμπεκ είχε κάποια στιγμή γράψει ένα διήγημα τρόμου με θέμα ένα αγόρι που του αρέσει να μασάει τσίχλες, όμως μια μέρα ανακαλύπτει με τρόμο ότι μία τσίχλα που του έδωσαν αρχίζει να τρώει τον ίδιο.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Παρότι σίγουρα η

πλοκή του διηγήματος ακούγεται μάλλον παράταιρη για τον συγγραφέα αριστουργημάτων, όπως τα: Άνθρωποι και ποντίκια, Ανατολικά της Εδέμ και Τα σταφύλια της οργής, οι ερευνητές του Snopes επιβεβαίωσαν ότι το διήγημα αυτό δημοσιεύτηκε πράγματι με το όνομα του Αμερικανού συγγραφέα στο περιοδικό Harper’s Bazaar τον Απρίλιο του 1955, καθώς και στο περιοδικό Magazine of Horror τον χειμώνα του 1965-66. Ο τίτλος του είναι: «The Affair at 7 Rue de M–». Μάλιστα, φαίνεται ότι το διήγημα εμφανίστηκε αρχικά στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, γραμμένο στα γαλλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζον Στάινμπεκ,tzon stainbek