Προσφορά από την Alpha Bank των εκδόσεων «Θεόφιλος» και «Delacroix et la Grèce»

Η Alpha Bank προσφέρει τα λευκώματα «Θεόφιλος» (ελληνική και αγγλική έκδοση) και « Delacroix et la Grèce » (γαλλική έκδοση) με έκπτωση 40% (19,20 Ευρώ και 13,20 Ευρώ αντίστοιχα) καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1868 και πέθανε στην Αθήνα

το 1934, είναι ένας γνήσιος λαϊκός αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στο λεύκωμα «Θεόφιλος» ο Γιάννης Τσαρούχης παρουσιάζει περισσότερα από 300 έργα του Θεόφιλου και προσπαθεί να ερμηνεύσει τη ζωγραφική του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Mυτιληναίος ζωγράφος «δεν ζωγραφίζει τα πράγματα, μα τον ενθουσιασμό που του έδωσαν». Η ελληνική φύση και η ελληνική ιστορία γοητεύουν και εμπνέουν τον λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος αποδίδει τα θέματα που τον συγκινούν με σπάνια ευαισθησία, με μία δική του τεχνική και με απαράμιλλο χρωματικό πλούτο.

Το λεύκωμα « Delacroix et la Grèce » εκδόθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 150 ετών από την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εκδόσεις της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει σπάνια έργα του 19ου αιώνα που φιλοτέχνησε ο φιλέλληνας Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις Εκδόσεις επισκεπτόμενοι το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop
ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: [email protected]).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου
210 326 2440 και 210 326 2446.

Keywords
Τυχαία Θέματα