Το άγχος της Πόλα Χόκινς για τις κριτικές, ακόμα και τις καλές

Η Πόλα Χόκινς γνώρισε μεγάλη επιτυχία διεθνώς με το ντεμπούτο της, Το κορίτσι του τρένου (μτφρ. Αναστάσιος Αργυρίου, Εκδόσεις Ψυχογιός 2015), που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες, έχει πουλήσει σχεδόν 20 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Το δεύτερο βιβλίο της, Στην παγίδα του νερού (μτφρ. Αναστάσιος Αργυρίου, Εκδόσεις Ψυχογιός 2017), δεν έτυχε της ίδιας υποδοχής από τους κριτικούς. Και η συγγραφέας παραδέχεται, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του τρίτου της βιβλίου, A Slow

Fire Burning, ότι της προκαλούν άγχος οι κριτικές των βιβλίων της.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Το τελευταίο μου βιβλίο δεν τα πήγε καλά με τους κριτικούς, οπότε ελπίζω αυτή τη φορά να είναι πιο θετική η υποδοχή», δήλωσε στην εφημερίδα The Irish News η συγγραφέας, προσθέτοντας: «Το να σου γράφουν κριτικές είναι πάντα μία άβολη εμπειρία, ακόμα κι αν οι κριτικές είναι καλές. Συχνά βλέπεις μια καλή κριτική και σε παραξενεύει, διότι δε βλέπεις εκεί το βιβλίο που έγραψες εσύ. Σπάνια σκέφτεσαι “ναι, το κατάλαβαν”. Είναι πολύ οδυνηρό να διαβάζεις κακές κριτικές. Πρέπει απλά να συνεχίσεις. Δεν μπορούν όλοι να αγαπούν αυτό που κάνεις».

Στην ίδια συνέντευξη, η Πόλα Χόκινς αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφεύγει τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά δίκτυα: «Πρέπει να μένω μακριά από τα social media, διότι μου προκαλεί οργή το τι λέει ο κόσμος για άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτό ουσιαστικά δε συμμετέχω πια σε αυτά. Και οι ειδήσεις με εξοργίζουν καθημερινά. Εγκατέλειψα το Twitter πριν από αρκετό καιρό, επειδή με άγχωνε, με θύμωνε και δεν ήταν καλό για την ψυχική μου υγεία. Υπήρξε μία εποχή όπου απολάμβανα να συνομιλώ για βιβλία στο Twitter, όμως κάποια στιγμή το 2017 δεν μπορούσα πια να το αντιμετωπίσω. Θεωρώ ότι ενισχύει τις φωνές με το περισσότερο μίσος. Ποτέ δεν ήταν το θέμα μου οι άνθρωποι που μιλούσαν άσχημα για μένα, αλλά εκείνοι που μιλούσαν άσχημα για άλλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα