Τα φετινά βραβεία του Paris Review of Books

Στον N. Scott Momaday απονεμήθηκε από το περιοδικό Paris Review of Books το φετινό βραβείο Hadada, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο «σε ένα διακεκριμένο μέλος της συγγραφικής κοινότητας, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια ισχυρή και μοναδική συνεισφορά στη λογοτεχνία». Μέλος της φυλής ινδιάνων Kiowa, ο Momaday τιμήθηκε το 1969 με το βραβείο Πούλιτζερ για το πρώτο του μυθιστόρημα, House Made of Dawn,

που θεωρείται έργο-σταθμός για τη λογοτεχνία των ινδιάνων της Αμερικής, ενώ έχει γράψει επίσης ποίηση, θεατρικά έργα, παιδικά βιβλία και δοκίμια.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όσον αφορά το βραβείο Plimpton, που απονέμεται από το Paris Review of Books σε πρωτοεμφανιζόμενους λογοτέχνες, η φετινή νικήτρια είναι η Νιγηριανή Eloghosa Osunde, της οποίας το πρώτο μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει το 2022.

Παράλληλα, η διεύθυνση του περιοδικού αποφάσισε να δωρίσει τα 5.000 δολάρια που συνήθως προορίζονται για τον νικητή του βραβείου Terry Southern Prize of Humor (απονέμεται σε συγγραφείς χιουμοριστικών έργων) στην οργάνωση Teachers and Writers, που παρέχει οικονομική στήριξη σε συγγραφείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα