Όσκαρ 2022: Οι υποψήφιες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία

Αρκετές είναι και φέτος οι κινηματογραφικές ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία και είναι υποψήφιες σε τουλάχιστον μία κατηγορία των βραβείων Όσκαρ.

Στις φετινές υποψηφιότητες ξεχωρίζει αναμφίβολα Η εξουσία του σκύλου της Τζέιν Κάμπιον, που απέσπασε συνολικά 12 υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία είναι βασισμένη στο

ομότιτλο βιβλίο του Τόμας Σάβιτζ, με κεντρικούς ήρωες δυο αδέλφια, μια γυναίκα και τον γιο της – η άφιξη μάνας και γιου στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη (μπορείτε να διαβάσετε κριτική της ταινίας εδώ).

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ακολουθεί με 10 υποψηφιότητες η ταινία Dune του Ντενί Βιλνέβ (μπορείτε να διαβάσετε κριτική εδώ), η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση της ταινίας Drive My Car του Ιάπωνα Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, που απέσπασε 4 υποψηφιότητες και είναι βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι.

Τέλος, 3 υποψηφιότητες απέσπασε η Χαμένη κόρη της Μάγκι Τζίλενχααλ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Έλενα Φερράντε (μετάφραση Δήμητρα Δότση, Εκδόσεις Πατάκη 2018).

Keywords
Τυχαία Θέματα