Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Πάντα μου άρεσαν οι νουάρ ιστορίες, με κεντρικό άξονα ένα μυστήριο, την κλασική σκοτεινή ατμόσφαιρα γύρω απ’ αυτό και ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον κόσμο της παρανομίας. Επίσης, μου κέντριζαν και μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον ιστορίες με μυστικά μιας κλειστής κοινωνίας, μικρά γεγονότα που καθορίζουν σημαντικά τις ζωές των ηρώων, αλλά και το αντίστροφο. Προσωπικές τους ιστορίες, σκέψεις και πάθη που προκαλούν ακραίες πράξεις και παίζουν τον ρόλο τους στο μυστήριο.

Ένα μυστήριο, είτε έγκλημα, είτε αυτοκτονία, είτε μια εξαφάνιση, που δεν ακολουθεί μονάχα τη ροή τού ποιος το έκανε και πώς, αλλά γιατί το έκανε, τι έκαναν και τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι ήρωες και ποιος θα μπορούσε να φτάσει στο έγκλημα ή στην αυτοτιμωρία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Μια τέτοια ιστορία γεννήθηκε τυχαία στο μυαλό μου όταν βρέθηκα πρώτη φορά στο κάστρο της Μονεμβασιάς, κι αυτό ήταν αρκετό για να θελήσω να τη γράψω. Η Μονεμβασιά θα ήταν η κλειστή κοινωνία της ιστορίας μου, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και μία φωτογράφος οι ήρωες που θα επιχειρούσαν να αποκαλύψουν τα μυστικά της κοινωνίας παράλληλα με την αστυνομία και ο αναπάντεχος θάνατος της Ρωξάνης το αίνιγμα που θα λυνόταν, επηρεάζοντας άμεσα τις ζωές όσων μπλέχτηκαν γύρω απ’ αυτό.

Οι τόσο ζωντανές εικόνες που δημιουργήθηκαν στη φαντασία μου, το επιβλητικό κάστρο και το ρεαλιστικό πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης σκοτεινής ιστορίας που θα ξεκινούσε τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής έκαναν την επιθυμία μου πιο έντονη, κι έτσι προέκυψε λίγο καιρό μετά η Ρωξάνη.

{jb_quote} Επίσης, μου κέντριζαν και μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον ιστορίες με μυστικά μιας κλειστής κοινωνίας, μικρά γεγονότα που καθορίζουν σημαντικά τις ζωές των ηρώων, αλλά και το αντίστροφο. {/jb_quote}

Η Ρωξάνη είναι μια κλασική νουάρ ιστορία δοσμένη στο σήμερα, όπου το μυστήριο αποτελεί κεντρικό θέμα, όσο και οι συγκρούσεις που προκύπτουν μέσα από τα πάθη των ηρώων και πυροδοτούνται από γεγονότα που ακολουθούν αυτόν τον ανεξήγητο θάνατο. Διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως η αυτοκτονία, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον κάθε ήρωα, καθημερινές ιστορίες που μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στα άκρα εξελίσσονται μέσα από την έρευνα του Άρη Βικέλα και, μαζί με την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι ζωές όλων των εμπλεκόμενων αλλάζουν και δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες.

Ρωξάνη
Κωνσταντίνος Μοσχάτος
Κλειδάριθμος
296 σελ.
ISBN 978-960-645-150-8
Τιμή €14,40

Keywords
Τυχαία Θέματα