Η πρώτη δικαίωση για το αίτημα πολλών μεταφραστών

Η πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβαν μεταφραστές λογοτεχνίας, ζητώντας την αναγραφή των ονομάτων τους στα εξώφυλλα των βιβλίων που μεταφράζουν, φαίνεται πως άρχισε να αποδίδει καρπούς, καθώς ήδη ένας από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Σε ανακοίνωσή του στο The Bookseller, ο εκδοτικός οίκος Pan Macmillan γνωστοποίησε ότι στηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία αυτή, σημειώνοντας: «Συνεργαζόμαστε συχνά με τον μεταφραστή / τη μεταφράστρια ενός βιβλίου για την προώθησή του και πρέπει

να διασφαλίσουμε ότι οι μεταφραστές λαμβάνουν με συνέπεια την πληρέστερη αναγνώριση στο εξώφυλλο του βιβλίου και σε όλο το προωθητικό υλικό. Αυτή θα είναι η θέση μας για όλες τις νέες εκδόσεις και επανεκδόσεις μας στο εξής».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Σύμφωνα με το The Bookseller, οι άλλοι μεγάλοι αμερικανικοί εκδοτικοί οίκοι δεν έχουν ενιαία προσέγγιση στο θέμα αυτό και ο καθένας θα αποφασίσει μεμονωμένα για το αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Pan Macmillan.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μία ανοιχτή επιστολή της Τζένιφερ Κροφτ και του Μαρκ Χάντον, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα