Η μακρά λίστα για το φετινό βραβείο Booker

Ποικιλία ως προς τη χώρα προέλευσης των συγγραφικών φωνών παρουσιάζει η φετινή μακρά λίστα του βραβείου Booker, η οποία περιλαμβάνει 13 βιβλία συγγραφέων που κατάγονται, μεταξύ άλλων, από τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα και τη Σομαλία.

Ασφαλώς, μεταξύ των φετινών υποψηφίων ξεχωρίζει το όνομα του νομπελίστα Καζούο Ισιγκούρο, που 31 χρόνια μετά την κατάκτηση του βραβείου για τα Απομεινάρια μιας μέρας, το διεκδικεί και πάλι με το μυθιστόρημα Η Κλάρα και ο ήλιος (μτφρ. Αργυρώ Μαντόγλου, Εκδόσεις Ψυχογιός 2021). Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που περιλαμβάνονται στη μακρά

λίστα είναι επίσης η Ρέιτσελ Κασκ (Second Place) και ο Ρίτσαρντ Πάουερς. Από την άλλη, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν έκπληξη για την απουσία από τη μακρά λίστα του τρίτου βιβλίου της Σάλι Ρούνι, Beautiful World, Where Are You, αλλά και του μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο Η σιωπή (μτφρ. Ζωή Μπέλλα-Αρμάου, Gutenberg 2020).

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Η βραχεία λίστα, που θα περιλαμβάνει έξι βιβλία, θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί η μακρά λίστα του βραβείου Booker:
Anuk Arudpragasam – A Passage North
Rachel Cusk – Second Place
Damon Galgut – The Promise
Nathan Harris – The Sweetness Of Water
Kazuo Ishiguro – Klara And The Sun
Karen Jennings – An Island
Mary Lawson – A Town Called Solace
Patricia Lockwood – No One is Talking About This
Nadifa Mohamed – The Fortune Men
Richard Powers – Bewilderment
Sunjeev Sahota – China Room
Maggie Shipstead – Great Circle
Francis Spufford – Light Perpetual

Keywords
Τυχαία Θέματα